Studentsko pozorište izlazi iz mraka: Drinić platio dug za struju

G.S.
Studentsko pozorište izlazi iz mraka: Drinić platio dug za struju

BANjALUKA - Studentskom pozorištu iz Banjaluke uključena je danas struja nakon što je prijatelj našeg pozorišta narodni poslanik Nebojša Drinić uplatio dug koji nismo mogli da izmirimo jer još nismo dobili sredstva od Grada za koja je pripremljena odluka u januaru, ali je tek juče usvojena na sjednici Skupštine Grada, rekao je predsjednik Skupštine Studentskog pozorišta Aleksandar Pejaković.

Predstava „Gružanka“ za koju je adaptaciju i režiju uradio Aleksandar Pejaković premijerno će biti izvedena u Podrum sceni u petak u 20.30.časova. Iako je na jučerašnjoj konferenciji za novinare bilo  najavljeno da će premijera biti izvedena pod svijećama, od danas je Podrum scena osvijetljena.

-Bili smo spremni da glumci igraju pod svijećama. Da ne odustajemo od predstave po romanu „Koreni“ na kojoj smo dugo radili. Uvijek nam je žao što našu vjernu  publiku ne možemo da ugostimo kako želimo. Mjesec dana smo ih provodili kroz mrak da silaze do scene, naše stolice su stare drvene, đačke i dešava se da nam dame kažu poderale smo čarape, ali vrijedilo je pogledati predstavu. Zato nismo htjeli da odustanemo od premijere. Zahvalni smo našem prijatelju Driniću koji nam je više puta pomogao i izvukao nas iz mraka, istakao je Pejaković.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana