Студентско позориште излази из мрака: Дринић платио дуг за струју

Г.С.
Студентско позориште излази из мрака: Дринић платио дуг за струју

БАЊАЛУКА - Студентском позоришту из Бањалуке укључена је данас струја након што је пријатељ нашег позоришта народни посланик Небојша Дринић уплатио дуг који нисмо могли да измиримо јер још нисмо добили средства од Града за која је припремљена одлука у јануару, али је тек јуче усвојена на сједници Скупштине Града, рекао је предсједник Скупштине Студентског позоришта Александар Пејаковић.

Представа „Гружанка“ за коју је адаптацију и режију урадио Александар Пејаковић премијерно ће бити изведена у Подрум сцени у петак у 20.30.часова. Иако је на јучерашњој конференцији за новинаре било  најављено да ће премијера бити изведена под свијећама, од данас је Подрум сцена освијетљена.

-Били смо спремни да глумци играју под свијећама. Да не одустајемо од представе по роману „Корени“ на којој смо дуго радили. Увијек нам је жао што нашу вјерну  публику не можемо да угостимо како желимо. Мјесец дана смо их проводили кроз мрак да силазе до сцене, наше столице су старе дрвене, ђачке и дешава се да нам даме кажу подерале смо чарапе, али вриједило је погледати представу. Зато нисмо хтјели да одустанемо од премијере. Захвални смо нашем пријатељу Дринићу који нам је више пута помогао и извукао нас из мрака, истакао је Пејаковић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана