Izložba fotoreportera Siniše Pašalića u Banskom dvoru

GS
Izložba fotoreportera Siniše Pašalića u Banskom dvoru

BANjALUKA - Izložba novinske fotografije autora Siniše Pašalića biće otvorena večeras u 19 časova u Malom izložbenom salonu Banskog dvora.

Riječ je o prvoj samostalnoj izložbi Siniše Pašalića koja će objediniti njegove radove nakon 25 godina iskustva i rada.

Biće izloženo pedeset fotografija po Pašalićevom izboru, a većina ih je nastala na ulici i nisu vezane za protokole i događaje.

Kako je sam objasnio ovo je izložba između imaginarnog političkog svijeta koji govori kako nam je dobro do realne slike koju možemo vidjeti na ulici.

Prema njegovim riječima, kada otvorimo novine bilo gdje u svijetu, prva stranica je politika, a posljednja sport pa će i izložba otprilike biti kao listanje novina.

Publika će imati priliku da pogleda fotografije od prvog i jedinog sajma erotike u Banjaluci, zatim Pedija Ešdauna sa kozama, do pank fotografije Milorada Dodika.

Siniša Pašalić je počeo raditi 1998. godine u “Glasu”, a potom u magazinu “Reporter”. Danas je u redakciji “Euro Blica” gdje radi od 2002. On je 2016. godine odnio pobjedu na Betinom konkursu za fotografiju godine za jugoistočnu Evropu. Ta fotografija snimljena je na “Kočićevom zboru”. Postavka će trajati do 30. maja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana