Изложба фоторепортера Синише Пашалића у Банском двору

ГС
Изложба фоторепортера Синише Пашалића у Банском двору

БАЊАЛУКА - Изложба новинске фотографије аутора Синише Пашалића биће отворена вечерас у 19 часова у Малом изложбеном салону Банског двора.

Ријеч је о првој самосталној изложби Синише Пашалића која ће објединити његове радове након 25 година искуства и рада.

Биће изложено педесет фотографија по Пашалићевом избору, а већина их је настала на улици и нису везане за протоколе и догађаје.

Како је сам објаснио ово је изложба између имагинарног политичког свијета који говори како нам је добро до реалне слике коју можемо видјети на улици.

Према његовим ријечима, када отворимо новине било гдје у свијету, прва страница је политика, а посљедња спорт па ће и изложба отприлике бити као листање новина.

Публика ће имати прилику да погледа фотографије од првог и јединог сајма еротике у Бањалуци, затим Педија Ешдауна са козама, до панк фотографије Милорада Додика.

Синиша Пашалић је почео радити 1998. године у “Гласу”, а потом у магазину “Репортер”. Данас је у редакцији “Еуро Блица” гдје ради од 2002. Он је 2016. године однио побједу на Бетином конкурсу за фотографију године за југоисточну Европу. Та фотографија снимљена је на “Кочићевом збору”. Поставка ће трајати до 30. маја.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана