Преминуо легендарни “Митраљез”

Б. П.
Преминуо легендарни “Митраљез”

ДЕТРОИТ-Бубњар Дени Томпсон, посљедњи преостали члан култног рокенрол бенда  “MC5”, преминуо је у 75. години.

Томпсон је преминуо у болничкој  установи изван Детроита гдје се  рехабилитовао након срчаног удара који је доживио у априлу. Томпсон је постао члан “ MC5” 1965. године, придруживши се класичној постави која је укључивала пјевача Роба Тајнера гитаристе Вејна Кремера и Фреда "Соник" Смита и басисту Мајкла Дејвиса.

Томпсон је био посљедњи преживјели члан групе након што су Тајнер и Смит умрли 90-их, Дејвис преминуо 2012, а Крамер и дугогодишњи менаџер бенда Џон Синклер умрли раније ове године.

Томпсон, који је носио надимак “Митраљез”, због свог агресивног стила свирања, био је кључан инструменталиста за енергични звук “ MC5”. Утицајна прото-панк група објавила је пар студијских албума 70-их, на којима је свирао Томпсон укључујући и револуционарни ЛП-у из 1969. “Кick Out The Jams” , као и многим даљим издањима уживо. Томпсон је такође наводно свирао на двије пјесме за посљедњи албум  бенда “Heavy Lifting” , који тек треба да буде објављен, састав “ MC5” је најављен као члан за класу “Рокенрол кућe славних” 2024 . године а Томпсон, који се у то вријеме опорављао у болници, наводно је био одушевљен том чашћу и изјавио је "Било је је…о вријеме!" када је објављено саопштење.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана