Народна и универзитетска библиотека Српске на Сајму књига у Солуну

Глас Српске
Народна и универзитетска библиотека Српске на Сајму књига у Солуну

СОЛУН - Народна и универзитетска библиотека (НУБ) Републике Српске и ове године учествује на 20. Међународном сајму књига у Солуну који се одржава у периоду 16-19. мај 2024. године.

На штанду НУБ Републике Српске представљена су најрепрезентативнија издања из Републике Српске у протеклих неколико година, уз различите промотивне активности у оквиру службеног програма сајамских промоција. Посебна пажња посвећена је вриједним издањима културних институција Републике Српске, као и преведеним публикацијама.

За потребе учешћа на Сајму књига у Солуну НУБ Републике Српске је штампала Стриповијетке Петра Кочића на грчком језику и како би се дјело Петра Кочића представило на иновативан и занимљив начин.

Такође, објављена је и двојезична публикација (српски/грчки) „Упознајте Гагарина, најшашавијег пса у свемиру“ са додатком за учење азбуке, а за потребе радионице која ће бити одржана у званичном програму Сајма.

У оквиру представљања припремљен је садржајан и разнолик програм.

Oтворен је штанд Народне и универзитетске библиотеке Републике Српске. У музичком програму учествовали су Грци који уче српски језик кроз програм учења српског језика који је покренуло Представништво Републике Српске. Овај програм води и организује професорица Маријана Милуновић.

Уприличено је потписивање Меморандума о сарадњи између НУБ Републике Српске и Универзитетске библиотеке Универзитета Иоанинон. Меморандум су потписале директорице Љиља Петровић Зечић и Ариета Папаиоаниоу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана