Хиљаду гитариста свирало истовремено: Рекорд у центру Београда!

Tanjug
Foto: Tanjug

БЕОГРАД - Guitar Art концерт окупио је данас 1000 гитариста на Тргу Републике у Београду који су музицирањем у рокенрол слављу са познатим музичарима поставили национални рекорд у присуству инструменталиста који свирају гитару и сличне иструменте на једном мјесту у Србији.

Концерт "1000 гитара" привукао у центар Београда прије свега најмлађе гитаристе и њихове професоре али свирале су заједно и читаве породице које су сачињавале три генерације: д‌јед, отац и син...

Било је мајки са ћеркама које су "прашиле" са Београдским блуз квартетом и специјалним гостима концерта међу којима су били Дејан Цукић, Yu група, Кики Лесендрић и Пилоти, Срђан Гојковић Гиле, Бојана Стаменов, Никола Чутурило – Чутура.

"Ово је коначно моменат у којем макар на сат времена мењамо силиконе витаминима на Тргу Републике. Ово је сећање на моју младост и почетке у рокенролу. Срећан сам" казао је за Тан‌југ Никола Чутурило Чутура.

За неколико минута на Тргу Републике окупило се неколико хиљада знатижељника који су уживали у прворазредном музичком догађају. Окупљени су плесали, смијали се и углавном питали одекле овако нешто у центру Београда.

"Овај концерт је је добра вест за све нас. Нисам могао да предпоставим да ће 1000 гитариста испунити Трг Републике. Питам се, колико их је у Београду, ако су овако лако испунили центар града" казао је Жика Јелић из YU групе.

Гитаристи и гости концерта су свирали, а публика слушала: "Смоке он the Water" (Deep Purple), "Satisfacion" (The Rolling Stones), "Highway то Hell" (АЦ/ДЦ) "Гет back" (The Беатлес), "Морнар" YU Група...

"За мене је ово изузетан догађај...Никада нисам видео оволико гитариста на једном месту. Драго ми је да сам део оваквог концерта" рекао је Тан‌југу Срђан Гојковић Гиле.

Организатор овог концерта био је Гитар Арт Фестивал, а одржан је у оквиру програма манифестације "Београдски дани породице".

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана