Svjedoci: Optuženi na svadbi bez povoda nožem ubo mladića u oko

Nebojša Tomašević
Svjedoci: Optuženi na svadbi bez povoda nožem ubo mladića u oko

BANjALUKA - Pojedini svjedoci tužilaštva u banjalučkom Okružnom sudu su ispričali da je optuženi Aleksandar Miletić (28) iz Banjaluke bez nekog povoda tokom svadbenog veselja napao vojnika Oružanih snaga BiH Sinišu Blagojevića (31) i ubo ga nožem u oko.

Prema riječima svjedoka, Miletiću su se  u napadu pridružili optuženi Anđelo Miletić (25) i Strahinja Arambašić (28) iz Banjaluke, koji su Blagojevića tukli rukama i nogama po glavi i tijelu. Kobni događaj desio se 24. jula prošle godine na svadbenom slavlju u jednom salonu Motikama kod Banjaluke. Aleksandra tužilaštvo tereti za pokušaj ubistva Blagojevića, a  njegovog brata Anđela i  Arambašića za nanošenje teških povreda Blagojeviću, koga su tukli šakama i nogama.

- Ne znam ni dan-danas šta je Aleksandar Miletić umislio. Siniša je gledao prema njima odnosno u tom pravcu zbog pozicije stola gdje smo sjedjeli. Blagojević niti bilo ko iz društva nije se obraćao tim momcima i dobacivao. U jednom momentu Miletić mu je rekao “Šta gledaš? Kao da nikada nisi vidio djevojku, jebaću ti majku, zaklaću te”. Blagojević mu je odgovorio blagim tonom “pa dobro ajde” - kazao je svjedok Dragan Rokvić.

Dodao je da je nakon prepirke društvu u kome je bio Aleksandar Miletić prišao stari svat Dragan Trapara da smiri situaciju, ali mu je Aleksandar opalio šamar i on se vratio. Prema riječima Rokvića, nedugo poslije toga, čuo je kako Anđelo govori “Ništa, ajmo na njih”, a zatim je Aleksandar s nožem u ruci krenuo prema stolu gdje bio Blagojević, a zatim su to uradili i ostali koji su bili s njim.

-  Aleksandar je išao u pravcu Milana Plavšića koji se izmakao i spotakao i pao. Nastavio je i prišao Blagojeviću i ubo ga nožem u oko i on je pao. Tada su prišli Anđelo i Arambašić koji su Blagojevića udarali dok je ležao. Arambašić je bio s njegove zadnje strane i udarao ga je rukama u glavu i po tijelu i vidio sam da su mu pesnice krvave - rekao je Rokvić i dodao da se okupila masa ljudi koja je izgurala napadače.

Istakao je da je na izlazu iz salona Aleksandar Miletić njemu zaprijetio i rekao “Jebaću ti majku, odsjeću ti glavu kad te vidim”. Sličnu priču o kobnom događaju ispričali su i svjedoci Velimir Knežević, Milan Plavšić i Aleksandar Kecman. Svi su istakli da su vidjeli kada je Aleksandar ustao iza stola, napao Blagojevića i nožem ga ubo u oko. Knežević je rekao da je vidio i da je osim Aleksandra nož imao i Anđelo.

- Nisam vidio da je Siniša ili neko iz društva dobacivao bilo šta društvu u kome su bili braća Miletić i Arambašić - rekao je Knežević.

Plavšić je takođe rekao da niko nije dobacivao niti braći Miletić ni djevojkama koje su bile s njima. Kazao je i da je kobne večeri mislio da će ga ubosti Miletić nakon što se uspio izmaći od njega te pa­o na pod.

- Čak sam imao osjećaj da me ubo - rekao je Plavšić.

Strah

Aleksandar Kecman kazao je da je imao strah od optuženih jer je vidio na šta su spremni. Potvrdio je da je zbog toga u prvoj izjavi u policiji rekao kako je vidio da je Aleksandar Miletić uzeo neki predmet što liči na nož iako je jasno vidio da se radi o nožu. Nakon nekog vremena, kako je rekao, pekla ga je savjest pa je dao drugu izjavu kod tužioca i rekao da je vidio nož i da je Miletić ubo Blagojevića.

Branilac optuženih Aleksandra Miletića i Strahinje Arambašića, Dalibor Pejaković svjedoku je pročitao izjavu u kojoj je u on policiji rekao da se plašio i advokata jer ga je “zlokobno gledao” te ga upitao je li mu on prijetio. Svjedok je rekao da nije.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana