Vlasnik kafane oslobođen optužbe za pokušaj ubistva suvlasnika

Nebojša Tomašević
Vlasnik kafane oslobođen optužbe za pokušaj ubistva suvlasnika

BANjALKA -  Vlasnik kafe bara ”Šanti” u Foči Srđan Ivanović pravosnažno je oslobođen optužbi za pokušaj ubistva bivšeg suvlasnika tog kafića Milana R, potvrđeno je "Glasu Srpske".

Presudu je izreklo vijeće Vrhovnog  suda Republike Srpske, a istovremeno je ukinuta osuđujuća presuda drugooptuženom, inače konobaru kafića ”Šanti" Bojanu Gavriloviću.

On je zbog učestvovanja u tuči bio osuđen na uslovnu kaznu od tri mjeseca zatvora, ukoliko u narednih godinu dana ne počini novo krivično djelo.

- Sud je u odnosu na Ivanovića  odbio žalbu tužilaštva i potvrdio je prvostenu presudu Okružnog suda u Trebinju. U odnosu na Gavrilovića uvažena je žalba odbrane i prvostepena presuda je ukinuta i postupak je vraćen na ponovno suđenje - rekla je sekretar Vrhovnog suda Republike Srpske Jelena Despotović.

Optužnica tereti Ivanovića i Gavrilovića da su u oktobru 2019. godine u Svetosavskoj ulici u Foči napali Milana R. i nanijeli mu povrede glave i tijela. Kako je navedeno  neke od povreda nanesene su čakijom.

Ivanoviću je na teret bilo stavljeno krivično djelo pokušaj ubistva, dok je Gavrilović optužen za učestvovanje u tuči.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana