Свједоци: Оптужени на свaдби без повода ножем убо младића у око

Небојша Томашевић
Свједоци: Оптужени на свaдби без повода ножем убо младића у око

БАЊАЛУКА - Поједини свједоци тужилаштва у бањалучком Окружном суду су испричали да је оптужени Александар Милетић (28) из Бањалуке без неког повода током свадбеног весеља напао војника Оружаних снага БиХ Синишу Благојевића (31) и убо га ножем у око.

Према ријечима свједока, Милетићу су се  у нападу придружили оптужени Анђело Милетић (25) и Страхиња Арамбашић (28) из Бањалуке, који су Благојевића тукли рукама и ногама по глави и тијелу. Кобни догађај десио се 24. јула прошле године на свадбеном слављу у једном салону Мотикама код Бањалуке. Александра тужилаштво терети за покушај убиства Благојевића, а  његовог брата Анђела и  Арамбашића за наношење тешких повреда Благојевићу, кога су тукли шакама и ногама.

- Не знам ни дан-данас шта је Александар Милетић умислио. Синиша је гледао према њима односно у том правцу због позиције стола гдје смо сједјели. Благојевић нити било ко из друштва није се обраћао тим момцима и добацивао. У једном моменту Милетић му је рекао “Шта гледаш? Као да никада ниси видио дјевојку, јебаћу ти мајку, заклаћу те”. Благојевић му је одговорио благим тоном “па добро ајде” - казао је свједок Драган Роквић.

Додао је да је након препирке друштву у коме је био Александар Милетић пришао стари сват Драган Трапара да смири ситуацију, али му је Александар опалио шамар и он се вратио. Према ријечима Роквића, недуго послије тога, чуо је како Анђело говори “Ништа, ајмо на њих”, а затим је Александар с ножем у руци кренуо према столу гдје био Благојевић, а затим су то урадили и остали који су били с њим.

-  Александар је ишао у правцу Милана Плавшића који се измакао и спотакао и пао. Наставио је и пришао Благојевићу и убо га ножем у око и он је пао. Тада су пришли Анђело и Арамбашић који су Благојевића ударали док је лежао. Арамбашић је био с његове задње стране и ударао га је рукама у главу и по тијелу и видио сам да су му песнице крваве - рекао је Роквић и додао да се окупила маса људи која је изгурала нападаче.

Истакао је да је на излазу из салона Александар Милетић њему запријетио и рекао “Јебаћу ти мајку, одсјећу ти главу кад те видим”. Сличну причу о кобном догађају испричали су и свједоци Велимир Кнежевић, Милан Плавшић и Александар Кецман. Сви су истакли да су видјели када је Александар устао иза стола, напао Благојевића и ножем га убо у око. Кнежевић је рекао да је видио и да је осим Александра нож имао и Анђело.

- Нисам видио да је Синиша или неко из друштва добацивао било шта друштву у коме су били браћа Милетић и Арамбашић - рекао је Кнежевић.

Плавшић је такође рекао да нико није добацивао нити браћи Милетић ни дјевојкама које су биле с њима. Казао је и да је кобне вечери мислио да ће га убости Милетић након што се успио измаћи од њега те па­о на под.

- Чак сам имао осјећај да ме убо - рекао је Плавшић.

Страх

Александар Кецман казао је да је имао страх од оптужених јер је видио на шта су спремни. Потврдио је да је због тога у првој изјави у полицији рекао како је видио да је Александар Милетић узео неки предмет што личи на нож иако је јасно видио да се ради о ножу. Након неког времена, како је рекао, пекла га је савјест па је дао другу изјаву код тужиоца и рекао да је видио нож и да је Милетић убо Благојевића.

Бранилац оптужених Александра Милетића и Страхиње Арамбашића, Далибор Пејаковић свједоку је прочитао изјаву у којој је у он полицији рекао да се плашио и адвоката јер га је “злокобно гледао” те га упитао је ли му он пријетио. Свједок је рекао да није.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана