Udruženje žena Srbac: Cvijećem uljepšan gradski park

D. J.
Udruženje žena Srbac: Cvijećem uljepšan gradski park

SRBAC - Članice Udruženja žena Srbac aktivirale su se u većoj mjeri nakon popuštanja mjera uvedenih zbog pandemije virusa korona, podijelivši se u dvije grupe, od kojih je jedna sadila cvijeće u gradskom parku, a druga okopavala ljekovito i aromatično bilje na oglednoj parceli.

Rada Kovačević iz Poveliča kaže da im je nedostajalo druženje i poslovi koje zajedno obavljaju.

- Posadile smo razne vrste cvijeća da bi novi gradski park izgledao ljepše, jer želimo imati kutak u našem gradu gdje bi mogli uživati roditelji sa djecom, bake i djedovi sa unučićima, ali i mladi koji vole boravak u prirodi. Godilo nam je druženje i lijepo se osjećamo kada vidimo rezultate našeg rada - kaže Rada.

Druga grupa je bila angažovana na oglednoj parceli u Sitnešima, u sklopu projekta “Farma 2”, gdje uzgajaju ljekovito i aromatično bilje namijenjeno za proizvodnju čajeva, eteričnih ulja, sapuna i drugih proizvoda.

- Iako su vremenske prilike nestabilne, biljke dobro napreduju i nadamo se da će naš rad uroditi plodom, to jest da ćemo uspjeti proizvesti ono što smo planirale. U narednom periodu planiramo realizovati razne projekte, samo čekamo da situacija sa virusom korona bude poboljšana - rekla je predsjednica udruženja Vesna Smiljanić. Ona je dodala da udruženje sada broji 48 članica te poziva i druge žene da im se pridruže.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana