Удружење жена Србац: Цвијећем уљепшан градски парк

Д. Ј.
Удружење жена Србац: Цвијећем уљепшан градски парк

СРБАЦ - Чланице Удружења жена Србац активирале су се у већој мјери након попуштања мјера уведених због пандемије вируса корона, подијеливши се у двије групе, од којих је једна садила цвијеће у градском парку, а друга окопавала љековито и ароматично биље на огледној парцели.

Рада Ковачевић из Повелича каже да им је недостајало дружење и послови које заједно обављају.

- Посадиле смо разне врсте цвијећа да би нови градски парк изгледао љепше, јер желимо имати кутак у нашем граду гдје би могли уживати родитељи са дјецом, баке и дједови са унучићима, али и млади који воле боравак у природи. Годило нам је дружење и лијепо се осјећамо када видимо резултате нашег рада - каже Рада.

Друга група је била ангажована на огледној парцели у Ситнешима, у склопу пројекта “Фарма 2”, гдје узгајају љековито и ароматично биље намијењено за производњу чајева, етеричних уља, сапуна и других производа.

- Иако су временске прилике нестабилне, биљке добро напредују и надамо се да ће наш рад уродити плодом, то јест да ћемо успјети произвести оно што смо планирале. У наредном периоду планирамо реализовати разне пројекте, само чекамо да ситуација са вирусом корона буде побољшана - рекла је предсједница удружења Весна Смиљанић. Она је додала да удружење сада броји 48 чланица те позива и друге жене да им се придруже.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана