U Zagrebu danas počinju Dani srpske kulture

Tanjug
Foto: Ilustracija

ZAGREB - U organizaciji Srpskog kulturnog društva Prosvjeta u Zagrebu danas počinju Dani srpske kulture na temu "Umetnost približavanja".

 Cilj manifestacije, koja će trajati do 15. novembra, je podsticanje komunikacije i davanje vidljivosti društvenim problemima kroz umjetničko djelovanje s ciljem poziva na društvene promjene i što bolje povezivanje kulturno umjetničke scene u regionu.

"U fokusu su povezivanje umetnika i institucija, koprodukcije i cirkulacija kulturnog i umetničkog programa u regionalnom kulturnom prostoru te povezivanje tzv. ''visoke'' i popularne kulture, umetnosti i svakodnevnog života s ciljem stalnog popravljanja društva, koju podstiče progresivni i inovativni karakter umetničkog rada", kaže Davorka Perić, voditeljka programa kulture u SKD Prosvjeti.

Stoga, kaže, "Umetnost približavanja" dodjeljuje važnu ulogu kulturi i umjetnosti u tim procesima. "Ciljevi naših aktivnosti usmereni su na angažman i promenu stanja, te su stoga naši projekti okidači u pokušajima normalizacije i podsticanju kako međunacionalnog društveno političkog, tako i kulturnog povezivanja", rekla je, između ostalog, Perićeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana