У Загребу данас почињу Дани српске културе

Танјуг
Foto: Илустрација

ЗАГРЕБ - У организацији Српског културног друштва Просвјета у Загребу данас почињу Дани српске културе на тему "Уметност приближавања".

 Циљ манифестације, која ће трајати до 15. новембра, је подстицање комуникације и давање видљивости друштвеним проблемима кроз умјетничко дјеловање с циљем позива на друштвене промјене и што боље повезивање културно умјетничке сцене у региону.

"У фокусу су повезивање уметника и институција, копродукције и циркулација културног и уметничког програма у регионалном културном простору те повезивање тзв. ''високе'' и популарне културе, уметности и свакодневног живота с циљем сталног поправљања друштва, коју подстиче прогресивни и иновативни карактер уметничког рада", каже Даворка Перић, водитељка програма културе у СКД Просвјети.

Стога, каже, "Уметност приближавања" додјељује важну улогу култури и умјетности у тим процесима. "Циљеви наших активности усмерени су на ангажман и промену стања, те су стога наши пројекти окидачи у покушајима нормализације и подстицању како међунационалног друштвено политичког, тако и културног повезивања", рекла је, између осталог, Перићева.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана