U Gradišci predstavljeni promotivni turistički film, mobilna aplikacija i stikeri grada

Srna
Foto: Srna

GRADIŠKA- Predstavnici Turističke organizacije Gradiška i Razvojne agencije "RAGA" danas su u okviru prezentacije turističkih potencijala predstavili promotivni turistički film, "Viber" stikere grada i mobilnu aplikaciju koja obuhvata sve zanimljivosti iz oblasti turističke ponude Gradiške.

Gradonačelnik Gradiške Zoran Adžić rekao je novinarima da Razvojna agencija Gradiška "RAGA", iz sredstava koji su imali na raspolaganju u okviru UNDP-ovog "MEG" projekta, realizuje projekat "Jačanje konkurentnosti lokalnih preduzetnika", sa akcentom na promociju turističke ponude Gradiške.

Adžić je naveo da je UNDP u ovaj projekat uložio oko 20.000 KM, Razvojna agencija 5.000 KM i Gradska uprava Gradiška 4.500 KM.

"U jednom segmentu projekta rađena je obuka preduzetnika za digitalnu promociju svojih djelatnosti, a u dugom segmentu fokus je bio na turističkoj ponudi grada. Putem promotivnog filma prikazani su turistički sadržaji Gradiške, predstavljena je mobilna aplikacija putem koje se može sagledati turistička ponuda, a promovisani su i žViberž stikeri po kojim će grad biti prepoznatljiv", naveo je Adžić.

On je istakao da Gradiška turistima može da ponudi destinacije u gradu, Potkozarju i Lijevču polju, gdje su turistički radnici ambiciozno započeli svoje projekte i imaju interesantne sadržaje.

"Turističkim radnicima potrebna je dodatna pomoć Gradske uprave, ali i Razvojne agencije, koja bi im pomogla prilikom pisanja pojekata prema određenim organizacijama i fondovima koji podržavaju razvoj turizma. Cilj je da turističke sadržaje koje imamo, ugostiteljske i rekreativne, upotpunimo smještajnim kapacitetima", naglasio je Adžić.

Adžić je zahvalio Razvojnoj agenciji "RAGA" za realizaciju ovog i drugih projekata, naglasivši da su time opravdali svoje postojanje u nepune dvije godine, te zahvalio studiju "Avalon" koji je uradio promotivni film, mobilnu aplikaciju i stikere.

Koordinator projekta Duško Malešević naveo je da je Razvojna agencija u okviru projekta "Jačanje konkurentnosti lokalnih preduzetnika" izvršila obuku iz oblasti digitalnog marketinga za deset preduzetnika i obuku za finansijsko upravljanje i izradu biznis planova za sedam radnika Rezvojne agencije.

Direktor Turističke organizacije grada Gradiška Miloš Vujinić istakao je da Gradiška turistima može da ponudi sadržaje uz rijeku Savu, koje treba dodatno obogatiti, izletišta i planinarske staze u Potkozarju i turističke destinacije u Lijevču polju, kao što su jezero u Lamincima i salaš "Ribarski san" u Trošeljima.

"U ovom projektu promocije turističke ponude nastojali smo da u kratkom promotivnom filmu prikažemo sve ljepote Gradiške, a ujedno smo uradili mobilnu aplikaciju gdje će svi preduzetnici iz oblasti turizma moći da promovišu svoje sadržaje i ponudu", rekao je Vujinić.

Vujinić je naveo da je završena i prva faza postavljanja turističke signalizacije u gradu, te da će u drugoj fazi biti postavljena i na cijelom području Gradiške.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana