У Градишци представљени промотивни туристички филм, мобилна апликација и стикери града

Срна
Foto: Срна

ГРАДИШКА- Представници Туристичке организације Градишка и Развојне агенције "РАГА" данас су у оквиру презентације туристичких потенцијала представили промотивни туристички филм, "Вибер" стикере града и мобилну апликацију која обухвата све занимљивости из области туристичке понуде Градишке.

Градоначелник Градишке Зоран Аџић рекао је новинарима да Развојна агенција Градишка "РАГА", из средстава који су имали на располагању у оквиру УНДП-овог "МЕГ" пројекта, реализује пројекат "Јачање конкурентности локалних предузетника", са акцентом на промоцију туристичке понуде Градишке.

Аџић је навео да је УНДП у овај пројекат уложио око 20.000 КМ, Развојна агенција 5.000 КМ и Градска управа Градишка 4.500 КМ.

"У једном сегменту пројекта рађена је обука предузетника за дигиталну промоцију својих дјелатности, а у дугом сегменту фокус је био на туристичкој понуди града. Путем промотивног филма приказани су туристички садржаји Градишке, представљена је мобилна апликација путем које се може сагледати туристичка понуда, а промовисани су и жВиберж стикери по којим ће град бити препознатљив", навео је Аџић.

Он је истакао да Градишка туристима може да понуди дестинације у граду, Поткозарју и Лијевчу пољу, гдје су туристички радници амбициозно започели своје пројекте и имају интересантне садржаје.

"Туристичким радницима потребна је додатна помоћ Градске управе, али и Развојне агенције, која би им помогла приликом писања појеката према одређеним организацијама и фондовима који подржавају развој туризма. Циљ је да туристичке садржаје које имамо, угоститељске и рекреативне, употпунимо смјештајним капацитетима", нагласио је Аџић.

Аџић је захвалио Развојној агенцији "РАГА" за реализацију овог и других пројеката, нагласивши да су тиме оправдали своје постојање у непуне двије године, те захвалио студију "Авалон" који је урадио промотивни филм, мобилну апликацију и стикере.

Координатор пројекта Душко Малешевић навео је да је Развојна агенција у оквиру пројекта "Јачање конкурентности локалних предузетника" извршила обуку из области дигиталног маркетинга за десет предузетника и обуку за финансијско управљање и израду бизнис планова за седам радника Резвојне агенције.

Директор Туристичке организације града Градишка Милош Вујинић истакао је да Градишка туристима може да понуди садржаје уз ријеку Саву, које треба додатно обогатити, излетишта и планинарске стазе у Поткозарју и туристичке дестинације у Лијевчу пољу, као што су језеро у Ламинцима и салаш "Рибарски сан" у Трошељима.

"У овом пројекту промоције туристичке понуде настојали смо да у кратком промотивном филму прикажемо све љепоте Градишке, а уједно смо урадили мобилну апликацију гдје ће сви предузетници из области туризма моћи да промовишу своје садржаје и понуду", рекао је Вујинић.

Вујинић је навео да је завршена и прва фаза постављања туристичке сигнализације у граду, те да ће у другој фази бити постављена и на цијелом подручју Градишке.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана