U bijeljinskoj bolnici ponovo se rade operacije štitne žlijezde

Srna
U bijeljinskoj bolnici ponovo se rade operacije štitne žlijezde

BIJELjINA - U Bolnici "Sveti vračevi" u Bijeljini uspješno je obavljena operacija štitne žlijezde kod pedesetpetogodišnje pacijentkinje, a zahvat je izveden uz pomoć doktora iz Istočnog Sarajeva, rečeno je Srni u bijeljinskoj bolnici.

Operaciju je izveo šef Operativnog bloka bijeljinske Bolnice doktor Bojan Kenjić, uz stručnu pomoć specijaliste ORL iz Bolnice "Srbija" u Istočnom Sarajevu doktora Đorđa Pejića.

Iz bijeljinske Bolnice navode da je na ovaj način nastavljena uspješna saradnja dvije zdravstvene ustanove na obavljanju operacija štitne žlijezde, koja je počela 2016. godine, a koja je prošle godine nakratko prekinuta.

"Trećina pacijenata koji prolaze kroz našu ambulantu kandidati su za operaciju štitne žlijezde, dakle u našoj zdravstvenoj ustanovi bar jednom sedmično trebalo bi da se radi ova operacija", rekao je Kenjić.

On je istakao da je najčešća patologija štitne žlijezde struma, a nerijetko i karcinom.

"Naša ustanova ima sve uslove za obavljanje operacija štitne žlijezde, a nedavnom nabavkom harmonik noža olakšan je rad hirurzima i komplikacije su svedene na minimum", rekao je Kenjić Srni.

On je naveo da je planirano dalje obučavanje ljekarskog tima kako bi u budućnosti operacije štitne žlijezde bile dio redovnog hirurškog rada u bijeljinskoj bolnici.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana