У бијељинској болници поново се раде операције штитне жлијезде

Срна
У бијељинској болници поново се раде операције штитне жлијезде

БИЈЕЉИНА - У Болници "Свети врачеви" у Бијељини успјешно је обављена операција штитне жлијезде код педесетпетогодишње пацијенткиње, а захват је изведен уз помоћ доктора из Источног Сарајева, речено је Срни у бијељинској болници.

Операцију је извео шеф Оперативног блока бијељинске Болнице доктор Бојан Кењић, уз стручну помоћ специјалисте ОРЛ из Болнице "Србија" у Источном Сарајеву доктора Ђорђа Пејића.

Из бијељинске Болнице наводе да је на овај начин настављена успјешна сарадња двије здравствене установе на обављању операција штитне жлијезде, која је почела 2016. године, а која је прошле године накратко прекинута.

"Трећина пацијената који пролазе кроз нашу амбуланту кандидати су за операцију штитне жлијезде, дакле у нашој здравственој установи бар једном седмично требало би да се ради ова операција", рекао је Кењић.

Он је истакао да је најчешћа патологија штитне жлијезде струма, а неријетко и карцином.

"Наша установа има све услове за обављање операција штитне жлијезде, а недавном набавком хармоник ножа олакшан је рад хирурзима и компликације су сведене на минимум", рекао је Кењић Срни.

Он је навео да је планирано даље обучавање љекарског тима како би у будућности операције штитне жлијезде биле дио редовног хируршког рада у бијељинској болници.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана