Trebinjci obilježili svjetski dan čišćenja

Srna
Trebinjci obilježili svjetski dan čišćenja

TREBINjE - Svjetski dan čišćenja obilježen je u Trebinju akcijom čišćenja grada koju su na više lokacija organizovali radnici Komunalnog preduzeća.

Rukovodilac organizacije i operativnih poslova u Komunalnom preduzeću Milan Mandrapa rekao je da se aktivnosti čišćenja grada sprovode redovno, a da je tokom ove sedmice očišćeno je više gradskih naselja.

- Danas ste ovdje mogli vidjeti jednu novu mašinu, električnu čistilicu, koju smo nabavili prije par mjeseci. Riječ je o ekološkoj mašini. Vrijeme njenog rada je šest sati bez prestanka tako da ona mijenja otprilike tri do četiri radnika na prostoru grada - rekao je Mandrapa novinarima.

On je istakao odličnu saradnju sa Gradskom upravom i nadležnim Odjeljenjem, ali i javnim ustanovama koje im pomažu tokom brojnih akcija.

Mandrapa je istakao da je u svrhu čistijeg i ljepšeg grada, gradsko Komunalno preduzeće uvelo mjeru besplatnog odvoza kabastog otpada.

- Svi građani mogu da prijave da imaju kabasti otpad koji radnici preduzeća odvezu van grada - naveo je Mandrapa.

Šef gradske čistoće Bojan Setenčić rekao je novinarima da je u protekloj sedmici prikupljeno oko 16 tona kabastog otpada, te dodao da radnici Komunalnog preduzeća stoje na raspolaganju svim građanima kada je riječ o ovim aktivnostima.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana