Требињци обиљежили свјетски дан чишћења

Срна
Требињци обиљежили свјетски дан чишћења

ТРЕБИЊЕ - Свјетски дан чишћења обиљежен је у Требињу акцијом чишћења града коју су на више локација организовали радници Комуналног предузећа.

Руководилац организације и оперативних послова у Комуналном предузећу Милан Мандрапа рекао је да се активности чишћења града спроводе редовно, а да је током ове седмице очишћено је више градских насеља.

- Данас сте овдје могли видјети једну нову машину, електричну чистилицу, коју смо набавили прије пар мјесеци. Ријеч је о еколошкој машини. Вријеме њеног рада је шест сати без престанка тако да она мијења отприлике три до четири радника на простору града - рекао је Мандрапа новинарима.

Он је истакао одличну сарадњу са Градском управом и надлежним Одјељењем, али и јавним установама које им помажу током бројних акција.

Мандрапа је истакао да је у сврху чистијег и љепшег града, градско Комунално предузеће увело мјеру бесплатног одвоза кабастог отпада.

- Сви грађани могу да пријаве да имају кабасти отпад који радници предузећа одвезу ван града - навео је Мандрапа.

Шеф градске чистоће Бојан Сетенчић рекао је новинарима да је у протеклој седмици прикупљено око 16 тона кабастог отпада, те додао да радници Комуналног предузећа стоје на располагању свим грађанима када је ријеч о овим активностима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана