Sportski dan “Igrajmo zajedno do pobjede” za Ružicu Kokeza

Srna
Sportski dan “Igrajmo zajedno do pobjede” za Ružicu Kokeza

MRKONjIĆ GRAD - Sportisti iz Mrkonjić Grada danas su pokazali umijeće u košarci, odbojci, borilačkim sportovima, kao i na poligonu sposobnosti, a cilj ovog sportskog dana je bio da pomognu u prikupljanju novca za liječenje sugrađanke Ružice Kokeza, koja vodi višegodišnju borbu protiv teške bolesti.

Sav prihod koji bude prikupljen od ulaznice biće usmjeren za pomoć Ružici kojoj su danas željeli da poruče da nije sama u ovoj borbi.

Direktor Kulturno-sportskog centra “Petar Kočić” Boro Boškić rekao je novinarima da je ovo samo jedan tim koji zajedno sa njom vodi do pobjede.

“Ovim jedinstvom svih sportskih klubova sa područja naše opštine dajemo mnogo jaču podršku nego što je finansijska. Ovakav jedan prizor, siguran sam, da će joj dati mnogo više snage da istraje na putu do pobjede”, istakao je Boškić.

Akciju je u sportskoj dvorani “Nova banka” organizovao Kulturno-sportski centar “Petar Kočić”, a učestvovali su lokalni sportski klubovi, uz podršku opštine Mrkonjić Grad.

Ružici Kokeza, koja je prošla više krugova hemioterapija i imala tri operacije, onkolozi predlažu imunoterapiju kao mogućnost daljeg liječenja.

Za liječenje je potrebno više doza lijeka Pembrolizumab koji se može nabaviti u Rusiji, a cijena jednog ciklusa iznosi oko 35.000 evra. Kokeza je majka, humanista, profesor, trener džudoa.

Svi koji žele da pomognu mogu uplatiti novac na broj računa 551-720-256-976-1063. Za uplate iz inostranstva: IBAN: BA395517202891058043 SWIFT: BLBA22, EUR: COBADEFF, UniCredit Banko.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana