Спортски дан “Играјмо заједно до побједе” за Ружицу Кокеза

Срна
Спортски дан “Играјмо заједно до побједе” за Ружицу Кокеза

МРКОЊИЋ ГРАД - Спортисти из Мркоњић Града данас су показали умијеће у кошарци, одбојци, борилачким спортовима, као и на полигону способности, а циљ овог спортског дана је био да помогну у прикупљању новца за лијечење суграђанке Ружице Кокеза, која води вишегодишњу борбу против тешке болести.

Сав приход који буде прикупљен од улазнице биће усмјерен за помоћ Ружици којој су данас жељели да поруче да није сама у овој борби.

Директор Културно-спортског центра “Петар Кочић” Боро Бошкић рекао је новинарима да је ово само један тим који заједно са њом води до побједе.

“Овим јединством свих спортских клубова са подручја наше општине дајемо много јачу подршку него што је финансијска. Овакав један призор, сигуран сам, да ће јој дати много више снаге да истраје на путу до побједе”, истакао је Бошкић.

Акцију је у спортској дворани “Нова банка” организовао Културно-спортски центар “Петар Кочић”, а учествовали су локални спортски клубови, уз подршку општине Мркоњић Град.

Ружици Кокеза, која је прошла више кругова хемиотерапија и имала три операције, онколози предлажу имунотерапију као могућност даљег лијечења.

За лијечење је потребно више доза лијека Пембролизумаб који се може набавити у Русији, а цијена једног циклуса износи око 35.000 евра. Кокеза је мајка, хуманиста, професор, тренер џудоа.

Сви који желе да помогну могу уплатити новац на број рачуна 551-720-256-976-1063. За уплате из иностранства: ИБАН: БА395517202891058043 SWIFT: BLBA22, EUR: COBADEFF, UniCredit Banko.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана