Španac pobjednik turnira u kjokušin karateu „RS čelendž“

Srna
Španac pobjednik turnira u kjokušin karateu „RS čelendž“

BIJELjINA - Višestruki vicešampion Evrope, karatista iz Španije Hugo Kruz pobjednik je Trećeg međunarodnog turnira u kjokušin karateu „RS čelendž“ u kategoriji seniora do 85 kilograma, a Poljaci Igor Lamot i Artem Akimienkov najbolji su bili u kategorijama do 75 i više od 85 kilograma.

Druga mjesta osvojili su Konstantin Ristić iz Republike Srpske u kategoriji do 85 kilograma, Peter Ajhinger iz Austrije u kategoriji više od 85 kilograma, a Španac Havijer Zamora u kategoriji do 75 kilograma.

Treća mjesta pripala su Ivanu Popoviću iz Srbije u kategoriji seniori do 85 kilograma, Kamilu Berkovicu iz Poljske u kategoriji do 75 kilograma, a Marko Stojanović i Vukan Roganović iz Srbije dijelili su treće mjesto u kategoriji više od 85 kilograma.

Osim seniora, na turniru su se takmičili i juniori, kadeti i pioniri.

Svim osvajačima medalja uručene su i novčane nagrade, a najbolji u seniorskim kategorijama dobili su sportske stipendije u iznosu od po 1.000 evra.

Predsjednik Evropske karate organizacije šihan Koen Šarenberg iz Holandije pohvalio je organizaciju turnira, jer su uspjeli da takmičenje održe na visokom nivou.

-Ovo nije velika kjokušin organizacija, ali ima veliko srce i ogroman potencijal. Danas smo vidjeli mnogo toga, nadam se da će nastaviti u ovom pravci i želim im mnogo uspjeha - rekao je Šarenberg.

Na Trećem međunarodnom „RS čelendž“ turniru, koji Šinkjokušin klub „TRB“ tradicionalno organizuje povodom Dana Republike Srpske, učestvovali su takmičari iz Poljske, Španije, Austrije, Srbije i Republike Srpske, odnosno BiH.

Turniru su prisustvovali i ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač i zamjenik ministra bezbjednosti u Savjetu ministara Nedeljko Jović te predstavnici grada Bijeljina.

Prvi turnir „RS čelendž“ održan je 2019. godine na inicijativu većinskog vlasnika kompanije „Tehnički remont Bratunac“ (TRB) Slavena Ristića, koji je i generalni pokrovitelj takmičenja, a u organizaciji predsjednika Šinkjokušin kluba „TRB“ Igora Rankovića, pionira karate sporta u Bijeljini.
 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana