Шпанац побједник турнира у кјокушин каратеу „РС челенџ“

Срна
Шпанац побједник турнира у кјокушин каратеу „РС челенџ“

БИЈЕЉИНА - Вишеструки вицешампион Европе, каратиста из Шпаније Хуго Круз побједник је Трећег међународног турнира у кјокушин каратеу „РС челенџ“ у категорији сениора до 85 килограма, а Пољаци Игор Ламот и Артем Акимиенков најбољи су били у категоријама до 75 и више од 85 килограма.

Друга мјеста освојили су Константин Ристић из Републике Српске у категорији до 85 килограма, Петер Ајхингер из Аустрије у категорији више од 85 килограма, а Шпанац Хавијер Замора у категорији до 75 килограма.

Трећа мјеста припала су Ивану Поповићу из Србије у категорији сениори до 85 килограма, Камилу Берковицу из Пољске у категорији до 75 килограма, а Марко Стојановић и Вукан Рогановић из Србије дијелили су треће мјесто у категорији више од 85 килограма.

Осим сениора, на турниру су се такмичили и јуниори, кадети и пионири.

Свим освајачима медаља уручене су и новчане награде, а најбољи у сениорским категоријама добили су спортске стипендије у износу од по 1.000 евра.

Предсједник Европске карате организације шихан Коен Шаренберг из Холандије похвалио је организацију турнира, јер су успјели да такмичење одрже на високом нивоу.

-Ово није велика кјокушин организација, али има велико срце и огроман потенцијал. Данас смо видјели много тога, надам се да ће наставити у овом правци и желим им много успјеха - рекао је Шаренберг.

На Трећем међународном „РС челенџ“ турниру, који Шинкјокушин клуб „ТРБ“ традиционално организује поводом Дана Републике Српске, учествовали су такмичари из Пољске, Шпаније, Аустрије, Србије и Републике Српске, односно БиХ.

Турниру су присуствовали и министар унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач и замјеник министра безбједности у Савјету министара Недељко Јовић те представници града Бијељина.

Први турнир „РС челенџ“ одржан је 2019. године на иницијативу већинског власника компаније „Технички ремонт Братунац“ (ТРБ) Славена Ристића, који је и генерални покровитељ такмичења, а у организацији предсједника Шинкјокушин клуба „ТРБ“ Игора Ранковића, пионира карате спорта у Бијељини.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана