Sokolac: Pomoć osobama slabijeg materijalnog stanja

Srna
Foto: Srna

SOKOLAC- Crveni krst "Romanija" Sokolac počeo je akciju podjele pomoći građanima lošijeg materijalnog stanja, višečlanim porodicama i penzionerima na području ove opštine, rekao je Srni sekretar ove opštinske organizacije Draženko Vukojičić.

Vukojičić je istakao da se u akciju podjele odjeće i obuće za socijalno ugrožena lica uključio i Centar za socijalni rad opštine Sokolac, kako bi se ova aktivost što bolje privela kraju.

On je pozvao osobe kojima je pomoć potrebna da dođu u magacin Crvenog krsta u Ulici Marka Ećimovića i preuzmu ono što im je najpotrebnije ili da se prijave na telefonski broj 065-658-903.

Vukojičić je istakao da je ovu pomoć čija podjela se nastavlja i u narednoj sedmici obezbijedila firma "Trendi" iz Trebinja, zahvaljujući načelniku opštine Sokolac Milovanu Bjelici.

On je podsjetio da je ranije sokolački Crveni krst preuzeo i donaciju od Crvenog krsta Vojvodine, koja se sastojala od prehrambenih proizvoda, hemije i detardženta, a uručena je najugorženijim kategorijama posredstvom Centra za socijalni rad i lokalnog udruženja penzionera.

"Sve ove akcije preuzimanja donacija i podjele licima kojima su najneophodnije bile su uspješne zahvaljujući pomoći naših 15 aktivnih volontera koji su svoj dan 5. decembar obilježili humanitarnim radom", naglasio je Vukojičić.

Vukojičić je dodao da će dio ove pomoći sutra uručiti i Crvenom krstu opštine Rogatica, sa kojim imaju veoma dobru saradnju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana