Соколац: Помоћ особама слабијег материјалног стања

Срна
Foto: Срна

СОКОЛАЦ- Црвени крст "Романија" Соколац почео је акцију подјеле помоћи грађанима лошијег материјалног стања, вишечланим породицама и пензионерима на подручју ове општине, рекао је Срни секретар ове општинске организације Драженко Вукојичић.

Вукојичић је истакао да се у акцију подјеле одјеће и обуће за социјално угрожена лица укључио и Центар за социјални рад општине Соколац, како би се ова активост што боље привела крају.

Он је позвао особе којима је помоћ потребна да дођу у магацин Црвеног крста у Улици Марка Ећимовића и преузму оно што им је најпотребније или да се пријаве на телефонски број 065-658-903.

Вукојичић је истакао да је ову помоћ чија подјела се наставља и у наредној седмици обезбиједила фирма "Тренди" из Требиња, захваљујући начелнику општине Соколац Миловану Бјелици.

Он је подсјетио да је раније соколачки Црвени крст преузео и донацију од Црвеног крста Војводине, која се састојала од прехрамбених производа, хемије и детарџента, а уручена је најугорженијим категоријама посредством Центра за социјални рад и локалног удружења пензионера.

"Све ове акције преузимања донација и подјеле лицима којима су најнеопходније биле су успјешне захваљујући помоћи наших 15 активних волонтера који су свој дан 5. децембар обиљежили хуманитарним радом", нагласио је Вукојичић.

Вукојичић је додао да ће дио ове помоћи сутра уручити и Црвеном крсту општине Рогатица, са којим имају веома добру сарадњу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана