Šljivić: U Republici Srpskoj stasava nova generacija mladih žena afirmisanih u političkom i javnom životu

G.S.
Šljivić: U Republici Srpskoj stasava nova generacija mladih žena afirmisanih u političkom i javnom životu

PALE - Odbornica DNS-a u Skupštini opštine Pale Nikolina Šljivić obilježila je danas sa svojim saradnicima 8. mart – Međunarodni dan žena, podjelom ruža pripadnicama ljepšeg pola na Palama.

Tom prilikom Šljivić je istakla da je Međunarodni dan žena izuzetno bitan praznik, kojim se obilježava vijekovna borba žena za politička i ljudska prava.

„Žene su oduvijek bile stub porodice, dok je porodica stub društva. Bez žena u političkom, javnom i ekonomskom životu, naš svijet bi bio potpuno drugačiji i baš zbog toga je bitno da se danas prisjetimo svega onoga što ovaj datum znači i predstavlja.“

Ona je još dodala da u Republici Srpskoj stasava jedna nova generacija mladih žena afirmisanih u političkom i javnom životu, koja je dokazala da je spremna da se uhvati u koštac sa svim društvenim izazovima i problemima sa kojima se suočavaju Republika Srpska i Bosna i Hercegovina.

„Želim ovom prilikom, još jednom, da čestitam 8. mart – Međunarodni dan žena svim pripadnicima ljepšeg pola uz želju da svaki sljedeći 8. mart dočekujemo dodatno osnažene u društvu sa što manje razlika, a što više jednakosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana