Semberci žele da nauče ruski jezik

Lj. A.
Semberci žele da nauče ruski jezik

BIJELjINA - Građani Bijeljine ponovo imaju mogućnost da nauče ruski jezik zahvaljujući kursevima koje organizuje Udruženje građana srpsko-ruske zajednice “Zavet”, a interesovanje Semberaca je ogromno.

Kursevi za nivoe A1 i A2 održavaju se dva puta sedmično, a organizovani su u skladu sa propisanim epidemiološkim mjerama.

- Napravili smo grupe koje sadrže do deset polaznika kako bismo izašli u susret svim zainteresovanim. Trenutno imamo 40 polaznika. Oni koji se još nisu prijavili, a žele da pohađaju kurs, mogu da se jave na broj telefona 066/904-905 - rekao je sekretar “Zaveta” Slobodan Trifković.

Kursevi se organizuju prema programu i udžbenicima državnog Instituta “Puškin” u Moskvi, a po njihovom završetku kandidati mogu provjeriti svoje znanje polaganjem ispita u Ruskom domu u Beogradu i steći međunarodno priznati sertifikat.

Udruženje “Zavet” organizuje kurseve ruskog jezika od 2009. godine, radi na oživljavanju veza srpskog i ruskog naroda, promovisanju srpske tradicije i kulture u Rusiji, a organizuju i putovanja u Rusiju.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana