Семберци желе да науче руски језик

Љ. А.
Семберци желе да науче руски језик

БИЈЕЉИНА - Грађани Бијељине поново имају могућност да науче руски језик захваљујући курсевима које организује Удружење грађана српско-руске заједнице “Завет”, а интересовање Сембераца је огромно.

Курсеви за нивое А1 и А2 одржавају се два пута седмично, а организовани су у складу са прописаним епидемиолошким мјерама.

- Направили смо групе које садрже до десет полазника како бисмо изашли у сусрет свим заинтересованим. Тренутно имамо 40 полазника. Они који се још нису пријавили, а желе да похађају курс, могу да се јаве на број телефона 066/904-905 - рекао је секретар “Завета” Слободан Трифковић.

Курсеви се организују према програму и уџбеницима државног Института “Пушкин” у Москви, а по њиховом завршетку кандидати могу провјерити своје знање полагањем испита у Руском дому у Београду и стећи међународно признати сертификат.

Удружење “Завет” организује курсеве руског језика од 2009. године, ради на оживљавању веза српског и руског народа, промовисању српске традиције и културе у Русији, а организују и путовања у Русију.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана