Ružičićeva posjetila Prirodno-matematički fakultet u Banjaluci

Srna
Foto: Srna

JEZERO - Načelnik opštine Jezero Snežana Ružičić danas je sa dekanom Prirodno-matematičkog Fakulteta u Banjaluci Goranom Trbićem i sa višim asistentom iz oblasti astrofizike Nemanjom Rakićem razgovarala o pripremi daljih aktivnosti u sklopu sporazuma opštine Jezero i javnih Univerziteta u BiH, a sve u cilju pripreme kvalitetnog projektnog prijedloga prema Nasi.

"Takođe, razmatrali smo i mogućnost podrške od Prirodno-matematičkog Fakulteta za pregovore i koordinaciju podrške Nasa globe programu na nivou oba entiteta BiH. Dogovoreno je da će jedna od daljih aktivnosti sigurno biti posjeta Istraživačkoj stanici `Petnica` u Valjevu", saopšteno je iz opštine Jezero.

Dodaje se da će svrha posjete Istraživačkoj stanici u Valjevu biti sticanje znanja koja će im pomoći za pripremne projektne planske aktivnosti ka realizaciji projekta izgradnje istraživačko edukativnog Nasa-centra u Jezeru.

"Zaključak današnjeg sastanka bio je i da će prijedlog za naziv Projektnog prijedloga budućeg centra biti `Nikola Tesla`", navodi se u saopštenju.

Američka svemirska agencija Nasa za mjesto za slijetanje misije "Mars rover 2020" odabrala je krater Jezero, koji je naziv dobio po maloj, izrazito nerazvijenoj opštini u Republici Srpakoj u BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana