Ружичићева посјетила Природно-математички факултет у Бањалуци

Срна
Foto: Срна

ЈЕЗЕРО - Начелник општине Језеро Снежана Ружичић данас је са деканом Природно-математичког Факултета у Бањалуци Гораном Трбићем и са вишим асистентом из области астрофизике Немањом Ракићем разговарала о припреми даљих активности у склопу споразума општине Језеро и јавних Универзитета у БиХ, а све у циљу припреме квалитетног пројектног приједлога према Наси.

"Такође, разматрали смо и могућност подршке од Природно-математичког Факултета за преговоре и координацију подршке Наса глобе програму на нивоу оба ентитета БиХ. Договорено је да ће једна од даљих активности сигурно бити посјета Истраживачкој станици `Петница` у Ваљеву", саопштено је из општине Језеро.

Додаје се да ће сврха посјете Истраживачкој станици у Ваљеву бити стицање знања која ће им помоћи за припремне пројектне планске активности ка реализацији пројекта изградње истраживачко едукативног Наса-центра у Језеру.

"Закључак данашњег састанка био је и да ће приједлог за назив Пројектног приједлога будућег центра бити `Никола Тесла`", наводи се у саопштењу.

Америчка свемирска агенција Наса за мјесто за слијетање мисије "Марс ровер 2020" одабрала је кратер Језеро, који је назив добио по малој, изразито неразвијеној општини у Републици Српакој у БиХ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана