Rogatica: Bolji uslovi za đake i nastavnike 

S. M.
Rogatica: Bolji uslovi za đake i nastavnike 

ROGATICA - U Osnovnoj školi “Sveti Sava” u Rogatici u toku su saniranje mokrih čvorova i završni radovi na dijelu krova zahvaljujući čemu će, uz investicije iz prošle godine, đaci i nastavnici dobiti bolje uslove za rad i učenje.

 

Zgrada centralne škole je izgrađena davne 1975. i od tada u nju nije ozbiljnije ulagano, zbog čega je krov prokišnjavao na mnogim mjestima, stolarija je bila toliko loša da su kroz nju vjetar i hladnoća nesmetano prolazili, a mokri čvorovi su postali skoro neupotrebljivi.

Direktorica ove škole Snežana Pjevčević rekla je da je zahvaljujući donaciji vlade Japana i uz pomoć Ministarstva prosvjete i kulture Srpske zamijenjeno više od 300 prozora i vrata na spoljnom i unutrašnjem dijelu zgrade. Na tome se nije stalo. Kako je istakla Pjevčevićeva, iz sredstava koja je obezbijedila opština Rogatica već je zamijenjen krov na “maloj školi” i holu, te popravljen onaj iznad fiskulturne sale.

Počeli su i radovi iznad “velike škole” te sanacija mokrih čvorova zahvaljujući donaciji Vlade Srbije, a već se traže rješenja i za renoviranje ostalih dijelova zgrade.

- U prvom redu radi se o problemu zagrijavanja hola koji ima veliku površinu, rekonstrukciji toplovodne mreže i postavljanju nove fasade. I tu očekujemo pomoć donatora i Opštinske uprave - rekoše u školi koju pohađa 845 učenika uključujući i područna odjeljenja u Borikama, Žepi, Brankovićima i Stjenicama.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana