Рогатица: Бољи услови за ђаке и наставнике 

С. М.
Рогатица: Бољи услови за ђаке и наставнике 

РОГАТИЦА - У Основној школи “Свети Сава” у Рогатици у току су санирање мокрих чворова и завршни радови на дијелу крова захваљујући чему ће, уз инвестиције из прошле године, ђаци и наставници добити боље услове за рад и учење.

 

Зграда централне школе је изграђена давне 1975. и од тада у њу није озбиљније улагано, због чега је кров прокишњавао на многим мјестима, столарија је била толико лоша да су кроз њу вјетар и хладноћа несметано пролазили, а мокри чворови су постали скоро неупотребљиви.

Директорица ове школе Снежана Пјевчевић рекла је да је захваљујући донацији владе Јапана и уз помоћ Министарства просвјете и културе Српске замијењено више од 300 прозора и врата на спољном и унутрашњем дијелу зграде. На томе се није стало. Како је истакла Пјевчевићева, из средстава која је обезбиједила општина Рогатица већ је замијењен кров на “малој школи” и холу, те поправљен онај изнад фискултурне сале.

Почели су и радови изнад “велике школе” те санација мокрих чворова захваљујући донацији Владе Србије, а већ се траже рјешења и за реновирање осталих дијелова зграде.

- У првом реду ради се о проблему загријавања хола који има велику површину, реконструкцији топловодне мреже и постављању нове фасаде. И ту очекујемо помоћ донатора и Општинске управе - рекоше у школи коју похађа 845 ученика укључујући и подручна одјељења у Борикама, Жепи, Бранковићима и Стјеницама.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана