Ristić: Svako ulaganje u sport - ulaganje u budućnost

Srna
Foto: Srna

BIJELjINA - Vlasnik kompanije TRB Slaven Ristić poručio je na današnjem otvaranju Turnira u preciznom gađanju pištoljem da je svako ulaganje u sport ulaganje u budućnost mladih i da je veoma zadovoljan odzivom takmičara koji su u Bijeljinu stigli i iz Banjaluke, Beograda i Novog Sada.

 

"Takmičari danas pucaju pištoljem `RS 9 vampir` koji je proizvod Republike Srpske, naših ljudi, naše pameti, a u međuvremenu je stigao i na vrh ljestvice najkvalitetnijih pištolja u svijetu", istakao je Ristić i dodao da je riječ o prvom ovakvom turniru u Bijeljini kojim je TRB još jednom pokazao da je društveno odgovorna kompanija.

Predsjednik Sreljačkog kluba TRB iz Bijeljine Predrag Rakić naveo je da je turnir ušao u zvanični program obilježavanja manifestacije "Pantelinski dani", kao i da je okupio 40 takmičara u muškoj konkurenciji i 11 u ženskoj.

"I današnje takmičenje rezultat je našeg svakodnevnog nastojanja da kažemo ljudima da je streljana jedino mjesto gdje bezbjedno mogu da koriste vatreno oružje", kaže on.

Prema Rakićevim riječima, čak polovina korisnika bijeljinske streljane su žene.

"Tu ne postoje predrasude, dovoljno je pogledati njihove rezultate na svjetskim rang-listama i shvatiti da su one rame uz rame sa muškarcima", naveo je Rakić.

Jedan od učesnika turnira Marijana Aleksić iz Bijeljine, koja gađanje iz pištolja trenira tri mjeseca, kaže da je oduvijek privlačilo oružje i gađanje iz pištolja.

"Veoma mi se sviđa pristup Streljačkog kluba TRB jer ovdje ne dolazim samo da bih ispucala 10 ili 12 metaka, nego da bih radila na tehnici, usavršavala precizno gađanje, ispravljala greške. Pucanje je odlična vježba za koncentraciju, ali i antistres terapija", rekla je Aleksićeva.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana