Ристић: Свако улагање у спорт - улагање у будућност

Срна
Foto: Срна

БИЈЕЉИНА - Власник компаније ТРБ Славен Ристић поручио је на данашњем отварању Турнира у прецизном гађању пиштољем да је свако улагање у спорт улагање у будућност младих и да је веома задовољан одзивом такмичара који су у Бијељину стигли и из Бањалуке, Београда и Новог Сада.

 

"Такмичари данас пуцају пиштољем `РС 9 вампир` који је производ Републике Српске, наших људи, наше памети, а у међувремену је стигао и на врх љествице најквалитетнијих пиштоља у свијету", истакао је Ристић и додао да је ријеч о првом оваквом турниру у Бијељини којим је ТРБ још једном показао да је друштвено одговорна компанија.

Предсједник Срељачког клуба ТРБ из Бијељине Предраг Ракић навео је да је турнир ушао у званични програм обиљежавања манифестације "Пантелински дани", као и да је окупио 40 такмичара у мушкој конкуренцији и 11 у женској.

"И данашње такмичење резултат је нашег свакодневног настојања да кажемо људима да је стрељана једино мјесто гдје безбједно могу да користе ватрено оружје", каже он.

Према Ракићевим ријечима, чак половина корисника бијељинске стрељане су жене.

"Ту не постоје предрасуде, довољно је погледати њихове резултате на свјетским ранг-листама и схватити да су оне раме уз раме са мушкарцима", навео је Ракић.

Један од учесника турнира Маријана Алексић из Бијељине, која гађање из пиштоља тренира три мјесеца, каже да је одувијек привлачило оружје и гађање из пиштоља.

"Веома ми се свиђа приступ Стрељачког клуба ТРБ јер овдје не долазим само да бих испуцала 10 или 12 метака, него да бих радила на техници, усавршавала прецизно гађање, исправљала грешке. Пуцање је одлична вјежба за концентрацију, али и антистрес терапија", рекла је Алексићева.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана