Radnici Doma zdravlja u Sokocu dobili zaštitnu opremu

Srna
Radnici Doma zdravlja u Sokocu dobili zaštitnu opremu

SOKOLAC - Komandant Štaba za vanredne situacije opštine Sokolac Milovan Bjelica uručio je danas zaštitnu opremu za zaposlene u Domu zdravlja "Dr Ljubomir Ćeranić", ukupne vrijednosti 15.000 KM.

Bjelica je rekao da su uručena zaštitna odijela, viziri, hiruške rukavice i sredstva za dezinfekciju, te da je opština obezbijedila 10.000, a donatori 5.000 maraka.

On je najavio da će tokom dana i početkom naredne sedmice opština Sokolac podijeliti još 3.000 zaštitnih maski za potrebe Doma zdravlja.

- Molim stanovnike da svaki simptom prijave, a one koji su u samoizolaciji da poštuju preporuke da bi sačuvali sebe, porodicu i sugrađane - poručio je Bjelica.

On je dodao da je na račun za posebne namjene, koji je opština otvorila 31. marta, do sada uplaćeno 5.500 KM, te zahvalio predstavnicima javnih preduzeća, ustanova i pojedincima što su pomogli nabavku zaštitne opreme.

Bjelica je obećao da će lokalna uprava, u skladu sa mogućnostima, pomagati ljekarima i medicinskom osoblju u Domu zdravlja i drugim zdravstvenim ustanovama na području opštine.

Direktor Doma zdravlja "Dr Ljubomir Ćeranić" Adrijana Stanar zahvalila je lokalnoj upravi i donatorima za nabavku opreme, koja za njih ima neprocjenjivu vrijednost.

Ona je dodala da su za zdravstvene radnike prvenstveno bitni viziri i zaštitna odijela, jer je epidemija u zamahu, zbog čega su naredne dvije do tri nedjelje presudne, nakon čega će se moći govoriti u kom pravcu će se epidemija kretati.

Na području opštine Sokolac, napomenula je, nema registrovane infekcije virusom korona, u samoizolaciji su 22 lica, a do sada je napustilo 168 lica.

Stanovništvu je savjetovala da, kao i do sada, poštuje sve naredbe i mjere Republičkog o štaba za vanredne situacije i Štaba za vanredne situacije opštine Sokolac.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana