Радници Дома здравља у Сокоцу добили заштитну опрему

Срна
Радници Дома здравља у Сокоцу добили заштитну опрему

СОКОЛАЦ - Командант Штаба за ванредне ситуације општине Соколац Милован Бјелица уручио је данас заштитну опрему за запослене у Дому здравља "Др Љубомир Ћеранић", укупне вриједности 15.000 КМ.

Бјелица је рекао да су уручена заштитна одијела, визири, хирушке рукавице и средства за дезинфекцију, те да је општина обезбиједила 10.000, а донатори 5.000 марака.

Он је најавио да ће током дана и почетком наредне седмице општина Соколац подијелити још 3.000 заштитних маски за потребе Дома здравља.

- Молим становнике да сваки симптом пријаве, а оне који су у самоизолацији да поштују препоруке да би сачували себе, породицу и суграђане - поручио је Бјелица.

Он је додао да је на рачун за посебне намјене, који је општина отворила 31. марта, до сада уплаћено 5.500 КМ, те захвалио представницима јавних предузећа, установа и појединцима што су помогли набавку заштитне опреме.

Бјелица је обећао да ће локална управа, у складу са могућностима, помагати љекарима и медицинском особљу у Дому здравља и другим здравственим установама на подручју општине.

Директор Дома здравља "Др Љубомир Ћеранић" Адријана Станар захвалила је локалној управи и донаторима за набавку опреме, која за њих има непроцјењиву вриједност.

Она је додала да су за здравствене раднике првенствено битни визири и заштитна одијела, јер је епидемија у замаху, због чега су наредне двије до три недјеље пресудне, након чега ће се моћи говорити у ком правцу ће се епидемија кретати.

На подручју општине Соколац, напоменула је, нема регистроване инфекције вирусом корона, у самоизолацији су 22 лица, а до сада је напустило 168 лица.

Становништву је савјетовала да, као и до сада, поштује све наредбе и мјере Републичког о штаба за ванредне ситуације и Штаба за ванредне ситуације општине Соколац.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана