Prvi sajam knjiga i cvijeća u Šamcu okupio veći broj posjetilaca

Srna
Foto: Srna

ŠAMAC - Prvi Sajam knjiga i cvijeća u Šamcu okupio je danas veći broj posjetilaca iz ove i susjednih opština.

Sajam su organizovali Centar za kulturu u saradnji sa opštinom, a predstavile su se četiri izdavačke kuće iz Banjaluke i devet cvjećara i uzgajivača cvijeća sa šamačkog područja.

„Sajam je izložbeno-prodajnog karaktera i trajaće cijeli dan. Šamčani su imali priliku da pazare izdanja Imprimatura, Antikvarijata Ramajanaž, Devete dimenzije, izdavačke kuće za strip, i Biblionera", rekla je direktor Centra Milanka Blagojević.

Načelnik opštine Đorđe Milićević je rekao da je danas razgovarao sa načelnicima drugih opština u Posavini da i naredne godine Šamac bude domaćin sajma, a pod pokroviteljstvom okolnih opština, te da postane prepoznatljiv u Posavini.

„Šamac je jedna od opština koja ima najveći broj proizvođača cvijeća, oni svake godine dobijaju podsticaj iz poljoprivrede. Odlučili smo se organizujemo sajam poštujući sve epidemiološke mjere i da ga u ovoj gopdini započnemo da postane tradicionalan", rekao je Milićević.

Boris Maksimović iz izdavačke kuće „Imprimatur" iz Banjaluke rekao je da su sajam ponijeli gotovo cijelu produkciju koju imaju od 2017. godine.

Cvjećar Ljubiša Pejić iz Brvnika rekao je da se više godina bavi proizvodnjom plasteničkog sezonskog cvijeća i da njegova porodica od toga živi.

„Snalazimo se na svaki način, teška je proizvodnja, a i situacija sa pandemijom otežava proizvodnju. Ovo je dobar način promocije, jer će neko da nas prepozna", istakao je Pejić. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana