Први сајам књига и цвијећа у Шамцу окупио већи број посјетилаца

Срна
Foto: Срна

ШАМАЦ - Први Сајам књига и цвијећа у Шамцу окупио је данас већи број посјетилаца из ове и сусједних општина.

Сајам су организовали Центар за културу у сарадњи са општином, а представиле су се четири издавачке куће из Бањалуке и девет цвјећара и узгајивача цвијећа са шамачког подручја.

„Сајам је изложбено-продајног карактера и трајаће цијели дан. Шамчани су имали прилику да пазаре издања Имприматура, Антикваријата Рамајанаж, Девете димензије, издавачке куће за стрип, и Библионера", рекла је директор Центра Миланка Благојевић.

Начелник општине Ђорђе Милићевић је рекао да је данас разговарао са начелницима других општина у Посавини да и наредне године Шамац буде домаћин сајма, а под покровитељством околних општина, те да постане препознатљив у Посавини.

„Шамац је једна од општина која има највећи број произвођача цвијећа, они сваке године добијају подстицај из пољопривреде. Одлучили смо се организујемо сајам поштујући све епидемиолошке мјере и да га у овој гопдини започнемо да постане традиционалан", рекао је Милићевић.

Борис Максимовић из издавачке куће „Имприматур" из Бањалуке рекао је да су сајам понијели готово цијелу продукцију коју имају од 2017. године.

Цвјећар Љубиша Пејић из Брвника рекао је да се више година бави производњом пластеничког сезонског цвијећа и да његова породица од тога живи.

„Сналазимо се на сваки начин, тешка је производња, а и ситуација са пандемијом отежава производњу. Ово је добар начин промоције, јер ће неко да нас препозна", истакао је Пејић. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана