Promotivna kampanja Poljoprivrednog klastera “GLS”: Domaća borovnica na trpezi mališana

D. J.
Promotivna kampanja Poljoprivrednog klastera “GLS”: Domaća borovnica na trpezi mališana

SRBAC - Predstavnici Poljoprivrednog klastera “GLS” i opštine Srbac posjetili su vrtić “Naša radost” u Srpcu i podijelili borovnice za oko 70 mališana ove ustanove u sklopu promotivne kampanje “Biraj borovnicu - domaću i svježu”.

Menadžer klastera Bojan Ćikić rekao je da je ovo jedna od brojnih aktivnosti koje realizuju u sklopu kampanje sa ciljem pospješivanja zdravih navika kod cjelokupnog stanovništva, a naročito djece.

- Ovom posjetom željeli smo ukazati na značaj domaće proizvodnje i povećanje svijesti o tome koliko je borovnica važna za zdravlje stanovništva, naročito u najranijim fazama života - rekao je Ćikić.

U srbačkom vrtiću, kroz program predškolskog obrazovanja, redovno se provode edukacije o značaju zdrave ishrane i potrebi svakodnevnog konzumiranja voća i povrća kao bogatog izvora vitamina.

- Na ovaj način stvaramo zdrave životne navike koje utiču na njihov pravilan rast i razvoj - rekla je vaspitačica Daliborka Stojić Grabovac.

Borovnice su donirali proizvođači okupljeni oko klastera “GLS”, a jedno od njih je preduzeće “Naša borovnica” čiji vlasnik Bojan Vidović kaže da će ove godine imati rekordan prinos.

- Imali smo dosta problema poput suše, ali ćemo i pored toga ostvariti najveću proizvodnju do sada koja bi mogla dostići oko 5,5 tona. Radili smo analizu uzoraka na kvalitet ploda, zdravstvenu ispravnost i ostatke pesticida i pokazalo se da je naša borovnica potpuno sigurna i zdrava za ishranu i zadovoljava sve propisane standarde - rekao je Vidović.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana