Промотивна кампања Пољопривредног кластера “ГЛС”: Домаћа боровница на трпези малишана

Д. Ј.
Промотивна кампања Пољопривредног кластера “ГЛС”: Домаћа боровница на трпези малишана

СРБАЦ - Представници Пољопривредног кластера “ГЛС” и општине Србац посјетили су вртић “Наша радост” у Српцу и подијелили боровнице за око 70 малишана ове установе у склопу промотивне кампање “Бирај боровницу - домаћу и свјежу”.

Менаџер кластера Бојан Ћикић рекао је да је ово једна од бројних активности које реализују у склопу кампање са циљем поспјешивања здравих навика код цјелокупног становништва, а нарочито дјеце.

- Овом посјетом жељели смо указати на значај домаће производње и повећање свијести о томе колико је боровница важна за здравље становништва, нарочито у најранијим фазама живота - рекао је Ћикић.

У србачком вртићу, кроз програм предшколског образовања, редовно се проводе едукације о значају здраве исхране и потреби свакодневног конзумирања воћа и поврћа као богатог извора витамина.

- На овај начин стварамо здраве животне навике које утичу на њихов правилан раст и развој - рекла је васпитачица Далиборка Стојић Грабовац.

Боровнице су донирали произвођачи окупљени око кластера “ГЛС”, а једно од њих је предузеће “Наша боровница” чији власник Бојан Видовић каже да ће ове године имати рекордан принос.

- Имали смо доста проблема попут суше, али ћемо и поред тога остварити највећу производњу до сада која би могла достићи око 5,5 тона. Радили смо анализу узорака на квалитет плода, здравствену исправност и остатке пестицида и показало се да је наша боровница потпуно сигурна и здрава за исхрану и задовољава све прописане стандарде - рекао је Видовић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана