Prijedor: Registrovati zajednice etažnih vlasnika

Srna
Prijedor: Registrovati zajednice etažnih vlasnika

PRIJEDOR - Odjeljenje za saobraćaj, komunalne poslove i zaštitu životne sredine i imovinskostambene poslove grada Prijedora pozvalo je etažne vlasnike da ispoštuju Zakon o održavanju zgrada, prema kojem su obavezni da pristupe osnivanju i registrovanju zajednica etažnih vlasnika u svojim zgradama ili dijelovima zgrada.

Iz Odjeljenja pozivaju i svako poslovno sposobno fizičko ili pravno lice koje bi željelo da bude imenovano za privremenog zastupnika - upravnika zgrade ili dijela zgrade da se javi u kancelariju šest u Gradskoj upravi Prijedor.

U Prijedoru je od 2004. godine do danas registrovano 298 zajednica etažnih vlasnika.

Do rata je grad imao 198 stambenih zgrada sa 298 ulaza, a ovo odjeljenje nema podatke koliko je zgrada izgrađeno nakon rata niti evidenciju stambenog fonda danas.

Zakonom o održavanju zgrada propisano je sankcionisanje etažnih vlasnika koji iz neopravdanih razloga izbjegavaju osnivanje zajednica.

Ovim zakonom propisano je i imenovanje privremenog zastupnika - upravnika etažnih vlasnika zgrade, što je u Prijedoru sprovedeno u nekoliko slučajeva.

Iz Odjeljenja pozivaju etažne vlasnike da sve informacije o osnivanju i registrovanju zajednica i privremenom upravljanju mogu dobiti na info-pultu Gradske urpave ili u ovom odjeljenju.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana