Приједор: Регистровати заједнице етажних власника

Срна
Приједор: Регистровати заједнице етажних власника

ПРИЈЕДОР - Одјељење за саобраћај, комуналне послове и заштиту животне средине и имовинскостамбене послове града Приједора позвало је етажне власнике да испоштују Закон о одржавању зграда, према којем су обавезни да приступе оснивању и регистровању заједница етажних власника у својим зградама или дијеловима зграда.

Из Одјељења позивају и свако пословно способно физичко или правно лице које би жељело да буде именовано за привременог заступника - управника зграде или дијела зграде да се јави у канцеларију шест у Градској управи Приједор.

У Приједору је од 2004. године до данас регистровано 298 заједница етажних власника.

До рата је град имао 198 стамбених зграда са 298 улаза, а ово одјељење нема податке колико је зграда изграђено након рата нити евиденцију стамбеног фонда данас.

Законом о одржавању зграда прописано је санкционисање етажних власника који из неоправданих разлога избјегавају оснивање заједница.

Овим законом прописано је и именовање привременог заступника - управника етажних власника зграде, што је у Приједору спроведено у неколико случајева.

Из Одјељења позивају етажне власнике да све информације о оснивању и регистровању заједница и привременом управљању могу добити на инфо-пулту Градске урпаве или у овом одјељењу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана