Prijedor: Održan “Karneval zabave”

Srna
Prijedor: Održan “Karneval zabave”

PRIJEDOR - U okviru Nedjelje djeteta, večeras je u prijedorskom pozorištu održan “Karneval zabave” - manifestacija koja je pod pokroviteljstvom gradonačelnika Prijedora Slobodana Javora prvi put održana u ovom gradu.

“Karneval zabave” su činile interaktivne radionice, čitaonice, igraonice, druženje sa animatorima, polaznicima škole crtanja, kao i muzičko-plesni program za najmlađe.

Voditelj karnevala, glumac Željko Kasap izrazio je zadovoljstvo što je u pozorištu večeras bilo toliko smijeha i graje djece različitih uzrasta.

“Ovoliko djece na jednom mjestu - to je nešto najljepše što se može desiti i kada ih ovako pogledamo poželimo da svaki dan u godini bude posvećen djeci”, rekao je Kasap.

“Podijeli radost, znanje i ljubav” - slogan je ovogodišnje Nedjelje djeteta kojim se ukazuje na promociju, ne samo dječijih prava, nego i pravih vrijednosti koje društvo treba da njeguje i prenosi sa generacije na generaciju.

U “Karnevalu zabave”, koji je organizovao Kabinet gradonačelnika, učestvovali su Narodna biblioteka “Ćirilo i Metodije”, Centar za socijalni rad, Škola crtanja Borisa Eremića, osnovne škole “Petar Kočić” i “Dositej Obradović”, dječiji horovi “Pčelice” i “Vilenjak”, te SKUD “Doktor Mladen Stojanović” i Udruženje za očuvanje tradicije.

Povodom Nedjelje djeteta, sutra će biti organizovan tradicionalni maskenbal mališana Dječijeg vrtića “Radost” koji će od 10.00 časova prodefilovati gradskim ulicama, a potom će se družiti u Ljetnoj bašti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana