Приједор: Одржан “Карневал забаве”

Срна
Приједор: Одржан “Карневал забаве”

ПРИЈЕДОР - У оквиру Недјеље дјетета, вечерас је у приједорском позоришту одржан “Карневал забаве” - манифестација која је под покровитељством градоначелника Приједора Слободана Јавора први пут одржана у овом граду.

“Карневал забаве” су чиниле интерактивне радионице, читаонице, играонице, дружење са аниматорима, полазницима школе цртања, као и музичко-плесни програм за најмлађе.

Водитељ карневала, глумац Жељко Касап изразио је задовољство што је у позоришту вечерас било толико смијеха и граје дјеце различитих узраста.

“Оволико дјеце на једном мјесту - то је нешто најљепше што се може десити и када их овако погледамо пожелимо да сваки дан у години буде посвећен дјеци”, рекао је Касап.

“Подијели радост, знање и љубав” - слоган је овогодишње Недјеље дјетета којим се указује на промоцију, не само дјечијих права, него и правих вриједности које друштво треба да његује и преноси са генерације на генерацију.

У “Карневалу забаве”, који је организовао Кабинет градоначелника, учествовали су Народна библиотека “Ћирило и Методије”, Центар за социјални рад, Школа цртања Бориса Еремића, основне школе “Петар Кочић” и “Доситеј Обрадовић”, дјечији хорови “Пчелице” и “Вилењак”, те СКУД “Доктор Младен Стојановић” и Удружење за очување традиције.

Поводом Недјеље дјетета, сутра ће бити организован традиционални маскенбал малишана Дјечијег вртића “Радост” који ће од 10.00 часова продефиловати градским улицама, а потом ће се дружити у Љетној башти.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана