Pri kraju utopljavanje OŠ “Sveti Sava” u Rogatici: Škola dobija novi izgled i bolje uslove za rad

S. M.
Pri kraju utopljavanje OŠ “Sveti Sava” u Rogatici: Škola dobija novi izgled i bolje uslove za rad

ROGATICA - Osnovna škola “Sveti Sava” u Rogatici uskoro će imati bolje uslove za rad nastavnika i đaka jer je pri kraju utopljavanje zgrade, koja će time obući i novo ruho.

Direktor ove škole Milomir Draganić istakao je da je zahvaljujući podršci projekta “Unapređenje energetske efikasnosti”, Ministarstvu uprave i lokalne samouprave RS i razumijevanju Opštinske uprave, stavljanje stiropora, koji je ujedno i fasada, pri kraju kao i popravka nadstrešnice koja vodi do ulaznih vrata škole.

Vrijednost radova je 193.000 maraka, od kojih  je UNDP obezbijedio 86.000, a ostalo Ministarstvo uprave i lokalne samouprave i opština.

- Realizacija ovog dijela projekta znači osavremenjavanje i podmlađivanje škole, što će uveliko popraviti i poboljšati uslove rada, posebno u zimskom periodu - rekao je Draganić.

U posljednje tri godine škola je umjesto ravnog krova, koji se pokazao nepraktičnim za ovo podneblje, dobila novi na “dvije vode” sa limenim krovopokrivačem, zamijenjeni su oluci i slivnici, obnovljen veći broj učionica i kabineta, koji su opremljeni novim inventarom i savremenom opremom.

- Zamijenjeni su i savremeno opremljeni mokri čvorovi i postavljena rasvjeta sa LED svjetiljkama - kazao je Draganić.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana