При крају утопљавање ОШ “Свети Сава” у Рогатици: Школа добија нови изглед и боље услове за рад

С. М.
При крају утопљавање ОШ “Свети Сава” у Рогатици: Школа добија нови изглед и боље услове за рад

РОГАТИЦА - Основна школа “Свети Сава” у Рогатици ускоро ће имати боље услове за рад наставника и ђака јер је при крају утопљавање зграде, која ће тиме обући и ново рухо.

Директор ове школе Миломир Драганић истакао је да је захваљујући подршци пројекта “Унапређење енергетске ефикасности”, Министарству управе и локалне самоуправе РС и разумијевању Општинске управе, стављање стиропора, који је уједно и фасада, при крају као и поправка надстрешнице која води до улазних врата школе.

Вриједност радова је 193.000 марака, од којих  је УНДП обезбиједио 86.000, а остало Министарство управе и локалне самоуправе и општина.

- Реализација овог дијела пројекта значи осавремењавање и подмлађивање школе, што ће увелико поправити и побољшати услове рада, посебно у зимском периоду - рекао је Драганић.

У посљедње три године школа је умјесто равног крова, који се показао непрактичним за ово поднебље, добила нови на “двије воде” са лименим кровопокривачем, замијењени су олуци и сливници, обновљен већи број учионица и кабинета, који су опремљени новим инвентаром и савременом опремом.

- Замијењени су и савремено опремљени мокри чворови и постављена расвјета са ЛЕД свјетиљкама - казао је Драганић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана