Pomoć ratarima u Rogatici u sjetvi krompira

S. M.
Pomoć ratarima u Rogatici u sjetvi krompira

ROGATICA - Opština Rogatica uz podršku Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske i ove godine podržaće jedan broj malih poljoprivrednih gazdinstava u sjetvi krompira.

Projektom je obuhvaćeno 55 gazdinstava, od kojih će 14 po takozvanom “velikom” paketu u vrijednosti od 4.000 maraka dobiti po 1.940 kilograma visokorodnog sjemenskog krompira sorti agrija i dezire od sertifikovanog proizvođača “Agros” iz Rogatice, 800 kilograma mineralnog đubriva MPK i kana i ovim količinama prilagođenu količinu sredstava zaštite od insekata i biljnih štetočina.

“Mali paket”, čija je vrijednost 2.000 maraka, dobiće 41 poljoprivrednik i u njemu je po 1.400 kilograma mineralnog đubriva MPK i kana, kao i određena količina sredstva zaštite.

- Sredstva za sjeme krompira, mineralna đubriva i zaštitu obezbijeđena su na solidarnoj osnovi. IFAD učestvuje sa 67.000 maraka, opština sa 12.000, a ostalo su sredstva korisnika ove podrške - rekao je Srđan Kostić, samostalni konsultant za sprovođenje poslovnih planova pri Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Srpske.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana