Помоћ ратарима у Рогатици у сјетви кромпира

С. М.
Помоћ ратарима у Рогатици у сјетви кромпира

РОГАТИЦА - Општина Рогатица уз подршку Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске и ове године подржаће један број малих пољопривредних газдинстава у сјетви кромпира.

Пројектом је обухваћено 55 газдинстава, од којих ће 14 по такозваном “великом” пакету у вриједности од 4.000 марака добити по 1.940 килограма високородног сјеменског кромпира сорти агрија и дезире од сертификованог произвођача “Агрос” из Рогатице, 800 килограма минералног ђубрива МПК и кана и овим количинама прилагођену количину средстава заштите од инсеката и биљних штеточина.

“Мали пакет”, чија је вриједност 2.000 марака, добиће 41 пољопривредник и у њему је по 1.400 килограма минералног ђубрива МПК и кана, као и одређена количина средства заштите.

- Средства за сјеме кромпира, минерална ђубрива и заштиту обезбијеђена су на солидарној основи. ИФАД учествује са 67.000 марака, општина са 12.000, а остало су средства корисника ове подршке - рекао је Срђан Костић, самостални консултант за спровођење пословних планова при Министарству пољопривреде, шумарства и водопривреде Српске.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана