Političari održali obećanje i dali 5.000 KM za fasadu zgrade

GS
Političari održali obećanje i dali 5.000 KM za fasadu zgrade

BIJELjINA - Slavenko Ristić iz Republičke stranke Srpske (RSS) i Marko Mihajlović iz SNSD-a održali su obećanje i stanarima zgrade u Bijeljini obezbijedili 5.000 KM za novu fasadu, saopšteno je iz RSS-a.

Lider RSS-a Ristić sastao se sa predstavnicima Upravnog odbora Zajednice etažnih vlasnika (ZEV) “Gavrila Principa 12” zbog realizacije obećane pomoći u postavljanju nove fasade u prvoj veznoj zgradi u ovoj ulici.

Na sastanku je rečeno da će na račun ZEV-a u narednoj sedmici biti proslijeđeno 5.000 KM koje su obezbijedili Ristić i Mihajlović, što će stanarima omogućiti da, uz ranije prikupljena vlastita sredstva, započnu obnovu stare fasade.

- Trudimo se da ono što obećamo i ispunimo. Politika treba da bude realna. Svi se bave međunarodnom, visokom politikom, a realne poteškoće i problemi građana na koje nailazimo često budu ignorisani. Cilj RSS-a je rješavanje konkretnih, malih stvari, što će biti polazna tačka za realizaciju većih projekata važnih za naše sugrađane - rekao je Ristić.

Predsjednik Upravnog obora ZEV-a Milka Simić naglasila je da sada na računu imaju 31.000 KM vlastitih sredstava, dok im je za kompletan posao potrebno oko 45.000 KM. Ona je istakla da im pomoć Ristića i Mihajlovića znači mnogo, te dodala da je to prva donacija stanarima ove zgrade za rješavanje problema koji ih muči godinama.

Prema njenim riječima, biće postavljena nova fasada sa jedne strane, kao i sa bočnih, te obrađeni balkoni i postavljene klupice na prozorima.

Ona je navela da su se za pomoć obraćali i opštini, stambeno-komunalnom odjeljenju, ali da nisu uspjeli ništa. U saopštenju se podsjeća da je tokom predizborne kampanje u septembru 2022. godine održan sastanak sa stanarima ZEV “Gavrila Principa 12”, nakon čega je Ristić obećao da će finansijski pomoći u postavljanju nove fasade.

On je održao obećanje, a želju da obezbijedi polovinu od 5.000 KM izrazio je Mihajlović iz SNSD-a, te je i on učestvovao u donaciji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana